Tankcsata az Ubuntu Linux rendszeren

Az alábbi leírás bemutat egy modern, kizárólag az Interneten játszható - Online Multiplayer - tankszimulátort.

1) Telepítés

Synaptic-csomagkezelővel vagy pedig az alábbi parancsot Terminál-ban kiadva telepítsük fel a zero-ballistics, zero-ballistics-data csomagokat.

sudo apt-get install zero-ballistics zero-ballistics-data

2) Használat

Sikeres telepítést követően indítsuk el az Alkalmazások -> Játékok -> Zero Ballistics menüpontról.

Indítást követően a főmenüben az Options menüpontot kiválasztva érdemes elvégezni néhány fontosabb beállítást - pl.: játékosnév megadása, grafikai beállítások, irányítás stb. - elvégezni.

Ezek után eldönthetjük, hogy új, általunk indított játékszervert nyitva - Host Game -, vagy pedig egy meglévőhöz csatlakozva - Join Game - szeretnénk a játékot elindítani.

A játékba csatlakozva - amennyiben csapatjátékról van szó - ki kell választanunk a számunkra megfelelő csapatot - vörös vagy kék - és máris a tankunkat irányítva kezdhetjük el támadni a pályán szétszórva fellelhető ellenséges tankokat.

Sikeres hadműveleteinkkel szerzett pontszámainkkal nem csak a ranglistán - TAB billentyű - kerülhetünk előrébb, hanem később harckocsinkat fejleszthetjük is - U billentyű - új, hatékonyabb fegyverzetet - elsődleges és másodlagos fegyver -, erősebb páncélzatot, és gyorsabb mozgást eredményező motort választhatunk a jelenlegi helyett.

Összesen 3 különböző játékmód áll rendelkezésünkre: Deathmatch, Team Deathmatch valamint egy különlegesség, az úgynevezett Beaconstrike mód.

3) Hivatalos weboldal

http://www.zeroballistics.com/

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.